Relatietherapie

Partnerrelaties beschouw ik als voortdurend in beweging. Zolang beide partners in de bewegingen gelijk oplopen, verloopt de relatie soepel. Het is onvermijdelijk dat er perioden zijn waarin dit niet het geval is en de boel vastloopt.

Vaak zijn dat, hoewel lastig en stressvol,  perioden van groei. Het vastlopen kan zich uiten in toename van ergernissen en conflicten, onbegrip, gevoelens van sleur, kwijtraken van het ‘goede gevoel’ en afstand ervaren, verliefd raken op een ander, gevoelens van eenzaamheid, etc. 

Meestal wordt de wijze waarop deze veranderingen verlopen ook gekleurd door je eigen geschiedenis en die van de familie waar je uit komt.


Ik zeg wel eens tegen echtparen; "de relatie die jullie hadden is voorbij, de relatie die jullie krijgen is nog niet ingericht; we lassen een intermezzo, een pauze in, om zorgvuldig te komen tot deze nieuwe inrichting". Met als doel; optimaal (weer) jezelf zijn in verbinding met elkaar.


In de sessies luister ik goed naar jullie, help jullie jullie gevoelens woorden te geven en deze te gaan begrijpen en benutten als een logisch verschijnsel binnen de ontwikkeling van jullie zelf en jullie relatie. Daarbij zie ik het tevens als mijn taak om een sfeer van veiligheid te creëren waarbij ieder zichzelf kan zijn en er geen oordeel is.